Військові багатоборства та військово-прикладні види спорту в системі підготовки фахівців збройних сил України

Автор(и)

  • Сергій Романчук Львівський державний університет фізичної культури Академії сухопутних військ, Ukraine
  • Євген Приступа Львівський державний університет фізичної культури Академії сухопутних військ, Ukraine

DOI:

https://doi.org/10.32626/2309-8082.2012-0.%25p

Ключові слова:

багатоборство, військово-прикладні вправи, вплив, залежність, контроль

Анотація

В статті проаналізовано вплив занять військовими багатоборствами та військово-прикладними видами спорту на роботу систем організму військовослужбовців. Виявлено залежність між особливостями військово-професійною діяльністю військовослужбовців та результатами у виконанні вправ військових багатоборств. Обґрунтовано характерні впливи окремих видів спорту та вправ військових багатоборств на організм військовослужбовців різних видів Збройних Сил України. Запропоновано використовувати військові багатоборства в системі перевірки та оцінки фізичної підготовленості як окремого військовослужбовця, так й військових підрозділів.

Біографія автора

Сергій Романчук, Львівський державний університет фізичної культури Академії сухопутних військ

кандидат наук з фізичного виховання та спорту, доцент, начальник кафедри фізичної підготовки і спорту Академії сухопутних військ

Посилання

Анохін Є.Д. Прискорене пересування та легка атлетика : навчально-методичний посібник / Є.Д. Анохін, О.А. Десятка, В.В. Михайлов. – Львів : ЛІСВ, 2007. – 156 с.

Подолання перешкод : навчально-методичний посібник / Анохін Є.Д., Єрьомін С.А., Десятка О.А. та ін. – Львів : ЛВІ, 2006. – С. 36-44.

Єдина спортивна класифікація України з видів спорту, що не входять до програми Олімпійських ігор. – К. : Держ. комітет з питань фіз. культури і спорту, 2003. – 166 с.

Романчук С.В. Організація та проведення змагань на першість військової частини з військово-прикладних видів спорту : навчально-методичний посібник / С.В. Ромачук, О.А. Десятка. – Львів : АСВ, 2010. – 144 с.

Наказ Міністра оборони України № 685 від 30.12.2009 р. «Про введення в дію Настанови з фізичної підготовки у Збройних Силах України» (НФП-09).

Раевский Р.Т. Профессионально-прикладная психофизиологическая и психофизическая подготовка студентов машиностроительных специальностей / Р.Т. Раевский, В.И. Филинков. – Краматорск : ДГМА, 2003. – 100 с.

##submission.downloads##

Опубліковано

2012-06-03

Як цитувати

Романчук, С., & Приступа, Є. (2012). Військові багатоборства та військово-прикладні види спорту в системі підготовки фахівців збройних сил України. Вісник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини. https://doi.org/10.32626/2309-8082.2012-0.%p