ФАРМОКОЛОГІЧНЕ ВИПРОБУВАННЯ БІОЛОГІЧНО АКТИВНОЇ ДОБАВКИ L-КАРНІТИН НА ЕТАПІ СПОРТИВНОГО ВДОСКОНАЛЕННЯ З МАРАФОНСЬКОГО БІГУ - Ліщук, В.В.; Ладиняк, А.Б. (Вісник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини, 2016)
У статті розглядаються особливості застосування нового комбінованого препарату L-Карнітин (порівняно з екстрактом левзеї сафраловидної, вітамінами Е і С, а також квітковим пилком) для підвищення фізичної працездатності і витривалості бігунів-марафонців. Автор пропонує використовувати препарати рослинного походження, фітоекцистерони, які є реальною альтернативою допінга.