ОРГАНІЗАЦІЙНО-МЕТОДИЧНІ АСПЕКТИ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ ФАХІВЦІВ ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКОГО ТУРИЗМУ В ПЕРЕЯСЛАВ-ХМЕЛЬНИЦЬКОМУ ДЕРЖАВНОМУ ПЕДАГОГІЧНОМУ УНІВЕРСИТЕТІ ІМЕНІ ГРИГОРІЯ СКОВОРОДИ - Поліщук, В. В. (Вісник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини, 2015)
Економічні та соціальні зміни в Україні, процеси глобалізації, інтеграції та інформатизації суспільства, входження нашої держави до Європейського Союзу зумовили необхідність розширення міждержавних відносин. Саме тому сфера туризму, яка охоплює важливі галузі розвитку суспільства, набуває державного значення. Підготовка фахівців в ДВНЗ «Переяслав-Хмельницькому державному педагогічному університеті імені Григорія Сковороди» для різноманітних сфер туризму є важливою складовою сучасної системи професійної освіти. Актуальність і доцільність дослідження характерних особливостей підготовки майбутніх фахівців дитячо-юнацького туризму в сучасних умовах зумовлені необхідністю подолання суперечностей, які виникають між: вимогами інформаційного суспільства до професійної підготовки майбутніх фахівців і їх кваліфікацією відповідно до освітньокваліфікаційного рівня; потребами педагогічної науки і практики в урахуванні становлення й розвитку вітчизняної системи професійної підготовки фахівців з дитячо-юнацького туризму, зарубіжного досвіду професійної підготовки майбутніх фахівців з туризму й недостатнім їх осмисленням і узагальненням в педагогічній науці.