СТРУКТУРА ПРИРОСТУ ФІЗИЧНИХ ЯКОСТЕЙ У ХЛОПЦІВ РІЗНИХ СОМАТОТИПІВ УПРОДОВЖ 7-8 РОКІВ - Зубаль, М. В. (Вісник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини, 2015)
Для більш детального аналізу темпів приросту фізичних якостей хлопців різних соматотипів у кожний віковий період від 7 до 8 років провели факторний аналіз. Вихідними даними для нього були не величини прояву, а величини щорічного приросту досліджуваних в хлопців різних соматотипів фізичних якостей. Зміни в структурі приросту фізичних якостей представників різних типів соматичної конституції досліджувались шляхом розрахунку величин змін кожного окремого компоненту на етапі від 7 до 8 років та наступною факторизацію отриманих значень. Такий підхід дозволив здійснити факторний аналіз темпів приросту фізичних якостей.