Сучасні підходи до вивчення спортивних ігор у процесі фізичного виховання в загальноосвітньому навчальному закладі - Прозар, Микола (Вісник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини, 2014)
У статті подані результати теоретичного дослідження послідовності вивчення спортивних ігор молодшими підлітками у процесі фізичного виховання в школі. Проаналізовано дані дослідників стосовно сприятливого віку занять волейболом та гандболом. Охарактеризовано особливості вивчення волейболу та гандболу у загальноосвітньому навчальному закладі. Розглядається питання «концентрованого» вивчення спортивних ігор учнями 4-5 класів.