ГЕНДЕРНІ АСПЕКТИ ФОРМУВАННЯ ТА ЗБЕРЕЖЕННЯ ЗДОРОВ’Я ШКІЛЬНОЇ МОЛОДІ - Совтисік, Дмитро; Заікін, Андрій (Вісник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини, 2008)
У статті розглядаються статеві особливості формування та збереження здоров’я школярів, методи покращення рівня здоров’я хлопчиків і дівчат та гендерні принципи освіти.