РАЦІОНАЛЬНИЙ ПІДХІД ДО РОЗВИТКУ ТА ВИХОВАННЯ ДІТЕЙ МОГУТНІЙ ПРЕВЕНТИВНИЙ ЗАСІБ ПОПЕРЕДЖЕННЯ СЕРЦЕВО-СУДИННИХ ЗАХВОРЮВАНЬ - Чаплінський, Ростислав (Вісник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини, 2009)
Найважливішою складовою системи оптимального розвитку дитини є раціональне виховання з перших днів її життя. Проаналізовано вплив різних чинників на виховання та розвиток дитини. Визначенні основні шляхи попередження серцево-судинних захворювань.