АНАЛІЗ ЗДОРОВ’ЯЗБЕРІГАЮЧИХ ПРОГРАМ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ЗАГАЛЬНООСВІТНІХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ - Хмара, Марина (Вісник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини, 2009)
У даній статті проаналізовані результати впровадження у навчально-виховний процес загальноосвітніх навчальних закладів здоров’язберігаючих програм. Наведені причини відхилень у фізичному розвитку і стані здоров’я школярів та статистичні дані щодо стану здоров’я громадян України.