ВИХОВАННЯ У МОЛОДІ СВІДОМОГО СТАВЛЕННЯ ДО ПРИРОДИ ЗАСОБАМИ ТУРИЗМУ - Чміль, Олександр; Чміль, Віктор (Вісник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини, 2009)
Туризм є одним з самих екологічних природокористувачів. Довести до всіх туристів сучасну природоохоронну інформацію, вимоги, заборони, показати, як треба піклуватися про ліс, землю, водні ресурси та охороняти природу, навчити туристів допомагати їй – це дуже важлива частина виховного процесу.