Профілактика адиктивної поведінки у підлітків як основа формування здорового способу життя школярів - Марчук, Володимир; Мазур, Василь (Вісник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини, 2010)
В даній статті зроблено спробу проаналізувати і дати характеристику розуміння можливостей профілактичної й психокорекційної роботи у закладах освіти, в тому числі фахівцями шкільної психологічної служби, важливе знання психологічних механізмів, що запускають адиктивну поведінку підлітків.