Напрямки профілактики хвороб системи кровообігу - Чаплінський, Ростислав; Чаплінська, Любов (Вісник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини, 2010)
У статті розглянуто загальну структуру смертності та захворюваності від серцево-судинних хвороб. Проаналізовано основні причини розвитку хвороб системи кровообігу. Визначені напрямки їх профілактики.