Педагогічне управління психофізичним станом дітей з церебральним паралічем у процесі фізичного виховання як складової їх соціальної адаптації - Якобчук, Світлана (Вісник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини, 2012)
Дослідженням на теоретичному рівні з’ясовано, що в комплексі заходів соціальної адаптації осіб з церебральним паралічем провідне місце займають фізичні вправи. Водночас підходи до формування організаційного, змістового і контрольно-діагностичного рівнів їх рухової діяльності з використанням цих засобів дотепер не відображають досягнень галузевої науки, що засвідчує необхідність подальших досліджень у цьому напрямі.