Залежність вияву рухової активності оздоровчого спрямування й показників фізичного стану першокурсників ВНЗ від рівня їх теоретико-методичної підготовленості з фізичного виховання - Юрчишин, Юрій; Мисів, Володимир (Вісник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини, 2012)
Дослідження присвячене визначенню ефективності запропонованого алгоритму формування знань й умінь студентів із використанням сучасних інформаційних засобів для стимулювання їх до реалізації рухової активності оздоровчої спрямованості. Вивчали стан сформованості таких спеціальних знань й умінь, зміну показників фізичного стану першокурсників протягом навчального року та після літніх канікул. Після реалізації запропонованої розробки у другому семестрі показники фізичного стану студентів залишилися на досягнутому рівні, рівень знань й умінь був значно вищий ніж у контрольній групі, а під час літніх канікул у перших виявили також посилення мотивації до реалізації рухової активності, про що свідчило покращення у них деяких показників фізичного стану за відсутності такої зміни у контрольній групі.