Психофізіологічні критерії перетренованості у спортсменів - Совтисік, Дмитро (Вісник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини, 2012)
Вивчали динаміку результатів психофізіологічного тестування під час фізичної активності і постнавантажувального відновлення спортсменів-ігровиків. Встановлено, що зменшення часу простої зорово-моторної реакції після виконання тренувального навантаження порівняно з рівнем спокою свідчить про адекватну реакцію НС на фізичне навантаження, яке у фізіологічних умовах володіє активізуючою дією на центральні регуляторні механізми.