Акмеологічні засади формування особистості майбутнього вчителя фізичного виховання та основ здоров’я - Жигульова, Евеліна (Вісник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини, 2012)
На думку авторів статті, орієнтація навчального процесу ви- щого навчального закладу на формування акмеологічної спрямованості людини дозволить підвищити конкурентоспроможність випускників, а в подальшому сприятиме покращенню функціонування фізичної культури, спорту та культури здоров’я як соціальної системи.