Фізична культура як засіб профілактики шкідливих звичок у старших підлітків - Дорош, Валерій; Клюс, Олена (Вісник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини, 2012)
У статті розкрита проблема алкоголізму у старших підлітків, дається аналіз навчально-виховного процесу в загальноосвітній школі із виявленням недоліків та визначенням шляхів їх подолання.