Тактично-психологічна підготовка бігунів з марафону на заключному передзмагальному етапі підготовки до участі у ХХІХ Олімпійських іграх у Пекіні - Гурман, Леонід; Ліщук, Василь (Вісник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини, 2012)
У статті розглядаються проблеми психологічної підготовки бігунів з марафонського бігу, підвищення та реалізація ефективної методики психологічної підготовки, особливо на заключному передзмагальному етапі. Розглядаються мотиваційні моменти формування вольових якостей, регулювання психічного напруження, управління стартовим станом та вдалим фінішем.