Деякі аспекти фізичної підготовки кваліфікованих волейболістів - Швай, Олександр; Козак, Євген (Вісник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини, 2013)
У статті розкрито ефективність фізичної підготовки кваліфікованих волейболістів різних ігрових амплуа, наведено дані про їх фізичну підготовленість, що можуть бути використані як критерії для комплексного оцінювання розвитку фізичних якостей кваліфікованих волейболістів при відборі гравців для комплектування команд.