Стрес у сучасному спорті - Ліщук, Василь (Вісник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини, 2013)
У статті розглядається вплив стресу на організм спортсмена, який дає можливість дещо по новому поглянути на тренування спортсмена та виступ його на змаганнях. Адаптація до стресу проявляється в умовах спортивного тренування та змагання. Спортсмени які не враховують гранично допустимі властивості свого організму до навантаження, зривають адаптацію до стресу викликаного даними навантаженнями. Щоб організм пристосувався до стресу без зриву адаптації тренування повинні бути дозованими.