ОРГАНІЗАЦІЇЯ САМОСТІЙНОЇ ПІЗНАВАЛЬНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ МАЙБУТНІХ ЮРИСТІВ В КОЛЕДЖАХ ЯК СКЛАДОВА ЇХ ПІДГОТОВКИ ДО ПРОФЕСІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ - Мірошніченко, В. (Вісник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини, 2019)
У статті здійснено обґрунтування організації самостійної пізнавальної діяльності майбутніх юристів в коледжах як складової їх підготовки до професійної діяльності. Автор зазначає, що в процесі навчання в коледжі майбутній юрист має здобути максимум знань, умінь та навичок, що дасть йому можливість самореалізуватися як професіоналу. Чітко організована самостійна пізнавальна діяльність виступає засобом формування професійних нань, умінь та навичок майбутнього юриста. Це відповідає завданню сучасної освіти сприяти перетворенню мети навчання на засіб розвитку пізнавальних можливостей майбутнього фахівця, а його самого – на суб’єкта свого професійного розвитку.