МОТИВАЦІЯ ЯК СКЛАДОВА ГОТОВНОСТІ ФІЗИЧНИХ ТЕРАПЕВТІВ ДО РЕАЛІЗАЦІЇ ЗДОРОВ’ЯЗБЕРІГАЮЧИХ ТЕХНОЛОГІЙ - Зданюк, В. (Вісник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини, 2019)
Мотиви діяльності людини взагалі та професійної діяльності зокрема є динамічним утворенням. Вони можуть зазнавати змін під впливом низки чинників — матеріальних, соціальних, психологічних, педагогічних тощо. Таким чином, истема потреб, інтересів, мотивів, становлячи мотиваційну сферу особистості, є основою мотиваційного компонента готовності фізичних терапевтів до реалізації здоров’язберігаючих технологій у професійній діяльності. У татті висвітлюються особливості процесу формування мотиваційної готовності фізичних терапевтів до реалізації здоров’язберігаючих технологій, розглядаються три рівні валеологічної спрямованості особистості педагога, розкривається триетапний процес перетворення зовнішніх для суб’єкта діяльності цілей на особистісно значущі.