ПОРІВНЯЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА РОСТО-ВАГОВИХ ПОКАЗНИКІВ ТА РІВНЯ ФІЗИЧНОЇ ПІДГОТОВКИ ЮНИХ ФУТБОЛІСТІВ - Стасюк, І.І.; Воронецький, В.Б. (Вісник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини, 2018)
Не завжди паспортний вік дитини відповідає його біологічному розвитку, що має безпосереднє відношення до фізичного розвитку й фізичної підготовки. Фізична підготовка юних спортсменів займає ключове місце в досягненні спортивного результату. У науковій роботі розглядається проблема розвитку морфофункціональних якостей юних футболістів 12-14 років. Встановлено, що рівень фізичного розвитку і фізичної підготовки тісно пов’язаний з біологічним віком, особливо це відображається в середньому шкільному віці – чим вищий ступінь біологічного розвитку, тим вищі морфофункціональні показники.