ДИНАМІКА ПОКАЗНИКІВ ФІЗИЧНОГО РОЗВИТКУ ТА ФІЗИЧНОЇ ПІДГОТОВЛЕНОСТІ СТУДЕНТОК ПІД ВПЛИВОМ ЗАНЯТЬ ЗІ СПОРТИВНИХ ІГОР У ПРОЦЕСІ ФІЗИЧНОГО ВИХОВАННЯ В УМОВАХ ЗВО - Самусь, А.І. (Вісник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини, 2018)
Погіршення стану здоров’я молоді в більшості випадків пов’язано з гіпокінезією. Отже, необхідним є залучення студенток до цікавих для них занять різними видами рухової активності в процесі фізичного виховання в умовах закладів вищої освіти. Метою дослідження передбачалося визначити вплив занять зі спортивних ігор, зокрема баскетболу, в процесі фізичного виховання зі студентками в умовах закладів вищої освіти на показники їх фізичного розвитку та фізичної підготовленості. Аналіз показників фізичного розвитку студенток на початку дослідження показав їх невідповідність загальним нормам. Заняття баскетболом впродовж першого півріччя мало позитивний вплив на більшість показників фізичного розвитку та фізичної підготовленості студенток першого курсу педагогічного університету.