Застосування інноваційних технологій у формуванні інтересу школярів до систематичних занять фізичною культурою - Ячнюк, І. О.; Ячнюк, М. Ю.; Ячнюк, Ю. Б. (Вісник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини, 2017)
Інтерес до занять фізичною культурою та спортом не з’явля- ється сам по собі, його потрібно формувати у процесі навчання, враховуючи вікові, анатомо-фізіологічні, психологічні особли- вості учнів різного віку. Існують різні шляхи підвищення інтер- есу учнів до занять фізичними вправами. Головну роль в цьому процесі займає вчитель, який володіє новими формами організа- ції занять фізичною культурою у загальноосвітніх школах. Мо- дернізація освіти спонукає до інноваційної діяльності учителя, яка спрямована на перетворення існуючих форм і методів вихо- вання, створення нових цілей і засобів її реалізації, тому вона є одним з видів продуктивної, творчої діяльності людей.