Вплив занять боксом на фізичну підготовленість студентів - Юрченко, І. В. (Вісник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини, 2017)
Розглянуто аспекти удосконалення фізичної підготовленості студентів вищих навчальних закладів в процесі занять боксом. В результаті аналізу передового досвіду та практики виявлено доцільність зміни традиційної організації фізичного виховання у вищих навчальних закладах та в застосуванні найбільш попу- лярних у студентів видів фізкультурної діяльності, зокрема, за- няття боксом. Обґрунтовано особливості використання засобів боксу в формі навчально-тренувальних занять, які використо- вуються для вдосконалення фізичної підготовленості студентів в якості альтернативи навчальним заняттям з фізичного вихо- вання. Показані результати впливу занять боксом на показники фізичної підготовленості студентів вищих навчальних закладів. Доведено ефективність занять боксом для підвищення фізичної підготовленості студентської молоді.