Детермінанти психологічної реабілітації хворих гострим інфарктом міокарда - Чаплінський, Р. Б. (Вісник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини, 2017)
У статті розглянуто симптоми порушення психічного статусу хворих гострим інфарктом міокарда. Проаналізовано психоло- гічні проблеми, які спричиняють розвиток депресії. Охаракте- ризовано соматогенні впливи, що викликають гіпоксію мозку. Розглянуто типи особистосних реакцій та формування пато- логічних реакцій психіки на інфаркт міокарда. Проаналізовано психопатологічний профіль хворого. Детально охарактеризова- но методи психологічної реабілітації хворих гострим інфарктом міокарда.