Особливості формування педагогічних компетентностей у майбутніх вихователів дошкільних навчальних закладів - Суховієнко, Н. А.; Ребрина, А. А. (Вісник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини, 2017)
В статті проведено короткий аналіз ключових ком- петентностей та навичок ХХІ століття. Обґрунтовано необхід- ність застосування нових підходів в самоосвіті серед педагогів дошкільних навчальних закладів. Виокремлена актуальність отримання професійної компетентності, ефективної взаємодії з дітьми, та самореалізації в умовах реформ освітньої системи