Організація процесу фізичного виховання студентів спеціальних медичних груп вищих навчальних закладів - Півень, О. П. (Вісник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини, 2017)
У статті розглянуті питання специфіки організації та прове- дення занять з студентами спеціальних медичних групах, задачі, проблеми та перспективи діяльності, спрямованої на профілак- тику захворювань і зміцнення здоров’я студентів, формування здорового способу життя, підготовку висококваліфікованих спе- ціалістів. Доведено, що протягом останнього десятиріччя в Україні склалася тривожна ситуація – різко погіршилось здоров’я і фі- зична підготовленість студентської молоді. Визначено задачі для вищих навчальних закладів щодо підготовки висококваліфіко- ваних фахівців з достатнім рівнем здоров’я, фізичної та розумо- вої працездатності. Встановлено, що результат досягається веденням занять з оптимальними навантаженнями, оскільки мінімальні наванта- ження неефективні й заняття з їх застосуванням нецікаві, мак- симальні ж навантаження недопустимі через обмежені фізичні можливості студентів. При цьому за жодних обставин не можна зосереджувати увагу студентів на їх захворюваннях і фізичній неповноцінності, необхідно спрямовувати їх свідомість на все- бічну активність як в праці, так і в побуті. При цьому за жодних обставин не можна зосереджувати увагу студентів на їх захво- рюваннях і фізичній неповноцінності, необхідно спрямовувати їх свідомість на всебічну активність як в праці, так і в побуті.