Підготовка майбутніх учителів фізичної культури до застосування здоров’язбережувальних технологій у професійній діяльності - Петров, А.О.; Мазур, В.Й. (Вісник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини, 2017)
У статті розглянуто види здоров’язбережувальних техноло- гій на формуванні яких треба зосередити увагу при підготовці майбутніх учителів фізичної культури (технології боротьби із втомою; фізкультурно-оздоровчі; створення здоров’язбережу- вального середовища; профілактика порушень постави, стопи, зору; загартування та гігієни; профілактики захворювань). Ви- значено педагогічні умови підготовки майбутніх учителів фізич- ної культури до застосування здоров’язбережувальних техноло- гій (забезпечення принципу єдності теоретичної та практичної підготовки майбутніх учителів фізичної культури.