Методика формування професійної компетентності у майбутніх фахівців із розмінування - Окіпняк, Д. А.; Окіпняк, А. С.; Зубаль, М. В. (Вісник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини, 2017)
В статті висвітлено порядок формування професійної компе- тентності у майбутніх фахівців із розмінування на першому ета- пі відбору кандидатів на навчання за розробленою методикою відбору фахівців із розмінування. В даній методиці наголос ро- биться не тільки на медичний відбір кандидатів на навчання але й на спортивно-фізичний що дасть можливість всебічно виявити й урахувати індивідуально-психологічні особливості саперів, що ускладнюють формування у них професійної компетентно- сті; скоротити та мінімізувати відсів курсантів під час навчання; ще у військових комісаріатах та військових частинах професійно підійти до відбору кандидатів з числа військовослужбовців і мо- лодого поповнення для подальшого їх направлення на навчання саперній справі; не тільки відбирати кандидатів на навчання, але й визначати їхню професійну компетентність на різних етапах навчання.