Орієнтація та спортивний відбір дітей для занять легкоатлетичними видами в яких проявляються швидкісно-силові здібності - Мазур, В. А.; Гурман, Л. Д. (Вісник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини, 2017)
В роботі апробований вплив тренувальних програм різної спрямованості на ефективність відбору юних легкоатлетів їх ру- хову підготовленість і фізичну працездатність на етапі початко- вої підготовки.