Характеристика факторів оптимізації управління підготовкою спортсменів у сучасному пауерліфтингу - Кириченко, Т.Г. (Вісник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини, 2017)
У статті аналізуються питання оптимізації системи управлін- ня спортивною підготовкою в сучасному пауерліфтингу. Визначено завдання, вирішення яких сприятиме удоскона- ленню процесу управління спортивним тренуванням. Встановлено, що проблема перспективного планування тре- нувального процесу в силових видах спорту визначається специ- фікою вибору тренувальних засобів і методів. Наголошено, що при загальному і перспективному плануванні важливим є той факт, що кожен спортсмен володіє тільки йому властивою техні- кою, характером, здібностями й інтересами. Вказано на необхідність виділення факторів, що визначають досягнення спортсмена-пауерліфтера на тому чи іншому ета- пі спортивного удосконалення, виділено основні питання, від успішного вирішення яких залежить ефективність тренувально- го процесу в силових видах спорту.