Характеристика організаційних форм покращення моторної функції дітей 3-5 років у процесі фізичного виховання - Балацька, Л. В.; Григоришина, Т. Б.; Ніколайчук, О. П. (Вісник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини, 2017)
Розглянуто дані наукової літератури, виявлено певні розбіжності між право- та ліворукими дошкільниками як у морфофункціональних так і в психофізіологічних показниках. Визначено причини формування такої рухової асиметрії, необхідність її урахування в процесі навчальної діяльності дошкільників, у тому числі фізичної культури, з метою оптимізувати процес фі- зичного виховання у дошкільних навчальних закладах, передусім для покращення психофізичного стану дітей.