ФОРМУВАННЯ У СТУДЕНТОК ВИЩИХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ МОТИВАЦІЇ ДО ЗДОРОВОГО СПОСОБУ ЖИТТЯ ЗАСОБАМИ ФІТНЕС-ТЕХНОЛОГІЙ - Цюкало, Л.Є. (Вісник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини, 2016)
У статті розкрито проблеми формування та забезпечення здорового способу життя у студенток вищих навчальних закладах. Запропоновано засоби їх мотивації до здорового способу життя за допомогою застосовування сучасних фітнес-технологій на заняттях з фізичного виховання. Студенткам пропонується використовувати такі засоби мотивації як класична (базова) аеробіка, степ-аеробіка, аква-аеробіка, фітбол-аеробіка, слайд- аеробіка, калланетика, шейпінг та стретчинг. З’ясовано, що використання сучасних фітнес-технологій сприяє покращенню фізичного стану студенток, а саме фізичної підготовленості за всіма показниками, соматичного здоров’я, фізичного розвитку, фізичної працездатності, рухової активності та морфо-функціонального стану, що спонукає студенток до ведення здорового способу життя.