ВПЛИВ ЗАНЯТЬ БОДІ-БАЛЕТОМ НА МОРФОФУНКЦІОНАЛЬНИЙ СТАН ТА ФІЗИЧНУ ПІДГОТОВЛЕНІСТЬ СТУДЕНТОК - Чупрун, Н. Ф. (Вісник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини, 2015)
Стаття присвячена вивченню впливу занять боді-балетом на морфофункціональний стан та рівень фізичної підготовленості студенток. У статті розкрито особливості організації занять боді-балетом у ВНЗі, структуру та зміст цих занять. Враховуючи особливості навчання у вузі, навчально-тренувальний процес був представлений двома макроциклами з урахуванням семестрової побудови, включення методико-практичного курсу, етапного та поточного видів контролю, які, в свою чергу, складалися з мезоціклов, що включають три навантажувальних мікроцикли і один розвантажувальний. Порівняння результатів дослідження показників фізичних здібностей, зокрема, гнучкості, швидкісно-силових і координаційних здібностей, та морфофункціонального стану студенток до та після експерименту свідчать про позитивну їх динаміку. У педагогічному експерименті доведена доцільність та ефективність занять боді-балетом зі студентками для зміцнення їх здоров’я.