ЗМІЦНЕННЯ ТА ЗБЕРЕЖЕННЯ ЗДОРОВ’Я СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ - Іщук, О. А.; Палагнюк, Т. В. (Вісник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини, 2015)
У дослідженні пропонується реалізація нового підходу до збереження і зміцнення фізичного, психічного і духовного здоров’я нації. Суть його полягає в переході від концепції постійного вдосконалення медичної допомоги населенню до концепції відтворення (збереження і зміцнення) здоров’я. Головне специфічне завдання освіти з фізичної культури у вищих навчальних закладах полягає у формуванні цілісної особистості студента, і однієї з його сторін – здоров’язбережувальної компетенції.