ДИНАМІКА ДЕЯКИХ ПОКАЗНИКІВ ФІЗИЧНОГО СТАНУ УЧНІВ ЛІЦЕЮ З ПОСИЛЕНОЮ ВІЙСЬКОВО-ФІЗИЧНОЮ ПІДГОТОВКОЮ ПІД ВПЛИВОМ ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНОЇ ТЕХНОЛОГІЇ ЇХ ФІЗИЧНОГО ВИХОВАННЯ - Мисів, Володимир; Іотко, Анатолій (Вісник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини, 2008)
Експериментальним шляхом вивчався вплив авторської педагогічної технології на фізичний стан учнів у системі фізичного виховання в ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою. На підставі суттєвих позитивних змін у показниках фізичного стану в експериментальній групі порівняно з контрольною, встановлених упродовж другого року і увесь термін навчання, робиться висновок про значну перевагу запропонованої технології над традиційною.