ФОРМУВАННЯ ЗДОРОВОГО СПОСОБУ ЖИТТЯ У ПІДРОСТАЮЧОГО ПОКОЛІННЯ НА ТРАДИЦІЯХ УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ - Чміль, Олександр; Чміль, Віктор (Вісник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини, 2008)
У статті, на базі узагальнення і критичного аналізу літературних даних, ми вважаємо, що українські народні ігри являють собою один із засобів формування активної громадської позиції у підростаючого покоління.