МЕТОДОЛОГІЧНІ ЗАСАДИ ОРГАНІЗАЦІЇ ТА РОЗВИТКУ МІЖНАРОДНОГО СПОРТИВНОГО РУХУ СТУДЕНТІВ - Мудрік, Володимир (Вісник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини, 2008)
У статті розглядаються історико методологічні засади організації та розвитку міжнародного спортивного руху студентів, розглядається філософія, місія, принципи, структура організації, організація універсіад.