ФОРМУВАННЯ КУЛЬТУРИ ЗДОРОВОГО СПОСОБУ ЖИТТЯ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ - Чобітько, Михайло (Вісник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини, 2009)
Фізична досконалість та здоров’я завжди були національним цінностями українського народу. Провідну роль в цьому відіграє освіта, як соціальна інституція, яка озброює людину знаннями про фактори збереження та руйнування здоров’я, шляхи зміцнення та примноження його. У зв’язку з цим велике значення має підготовка майбутніх педагогів як пропагувальників та реалізаторів основ здорового способу життя.