Ціннісно-мотиваційна орієнтація студентів факультету фізичної культури на формування власного здоров’я - Юрчишин, Юрій; Шиманський, Віктор (Вісник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини, 2010)
Статисти констатують суттєве погіршення здоров’я сучасної молоді впродовж останніх 20 років. Саме тому актуальним є виявлення причин диференціації відношення до свого здоров’я у різних груп студентської молоді. Один з чинників, що формують здоровий спосіб життя є фізична культура, а студенти факультету фізичної культури за родом своєї професійної діяльності першочергово повинні мати мотивацію на збереження та зміцнення власного здоров’я.