В.О. Сухомлинський про фізичне виховання та зміцнення здоров’я школярів - Ковальчук, Геннадій (Вісник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини, 2010)
У статті висвітлюються погляди видатного українського педагога з проблеми фізичного виховання, збереження та зміцнення здоров’я школярів. На основі аналізу його творів та досвіду роботи Павлиської середньої школи визначено основні напрями діяльності педагогічного колективу щодо піклування про здоров’я та фізичне виховання учнів.