Принципи здорового способу життя студентської та учнівської молоді - Підлісна, Валентина; Гуска, Михайло (Вісник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини, 2010)
Основою діяльності формування та забезпечення здорового способу життя студентської та учнівської молоді є розробка і реалізація соціальних проектів, які спираються на певні принципи, завдання, стратегії, механізми; метою формування здорового способу життя є сприяння досягненню, в широкому розумінні, благополуччя і здоров’я на всіх рівнях і для всіх; основними механізмами його формування є створення умов для окремих осіб, груп людей, громад позитивно впливати на проблеми здоров’я.