Обгрунтування профілактики наркоманії серед учнівської молоді - Погребняк, Тетяна (Вісник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини, 2010)
Створення умов для здорового способу життя, активізація профілактичної діяльності у системі охорони здоров’я передбачає запровадження системи соціально-економічного стимулювання здорового способу життя, трансформування гігієнічного виховання населення у державну систему безперервного навчання, що здійснюватиметься на всіх етапах соціалізації особистості. Збереження здоров’я дітей та підлітків є пріоритетним напрямком цієї політики.