Фізична культура як фактор формування здорового способу життя - Мазур, Валерій; Ліщук, Василь (Вісник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини, 2011)
Вивчення рівня дотримання студентської молоді норм здорового способу життя дає підстави стверджувати, що заняття фізичною культурою та спортом мають велике значення у формуванні здорового способу життя, духовного та фізичного розвитку студентської молоді. Обов’язковою умовою здорового способу життя студента є відмова від вживання алкоголю, паління, наркотиків.