Формування здорового способу життя учнів дитячого протитуберкульозного санаторію - Молєв, Вадим (Вісник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини, 2010)
Робота присвячена проблемі формування умінь і навичок здорового способу життя учнів шкіл в дитячих протитуберкульозних санаторіях. У роботі представлено новий напрямок навчально-виховного процесу в спеціалізованій загальноосвітній школі, розкрито сутність, зміст, специфіку, особливості проектування лікувально-педагогічної системи дій та обґрунтовані педагогічні умови підвищення її ефективності. Розкрито взаємозв’язок та визначено сутність “формування умінь і навичок здорового способу життя школярів” як надання допомоги учням в оволодінні способами здоров’язберігаючої діяльності. Теоретично обґрунтовано та експериментально доведено, що ефективності процесу формування умінь і навичок здорового способу життя учнів сприяє запровадження в навчально-виховний процес школи-інтернату дитячого протитуберкульозного санаторію спеціально спроектованої системи оздоровчої діяльності у навчальний та позанавчальний час.