Проблема збереження та зміцнення здоров’я школярів у структурі національного виховання в Україні - Присакар, Володимир (Вісник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини, 2010)
У статті розкривається проблема збереження та зміцнення здоров’я школярів у контексті сучасної освіти. За результатами дослідження автором здійснена спроба визначення педагогічних умов та особливостей збереження і зміцнення здоров’я учнів у системі виховної роботи з урахуванням екологічно життєвого простору.