Стан та основні тенденції розвитку гімнастично-спортивного руху в Румунії (друга половина ХІХ ст. – 1940 р.) - Устінова, Тетяна (Вісник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини, 2012)
В дослідженні здійснена спроба ретроспективного аналізу основних тенденцій розвитку гімнастично-спортивного руху в Румунії (друга половина ХІХ ст. – 1940 р.). Гімнастично-спортивний рух розглядається в контексті двох його складових: гімнастичний рух (стан фізкультурної освіти в державі) та спортивний рух (стан спортивної діяльності в державі й репрезентація на міжнародних змаганнях). Висвітлений ідейно-виховний потенціал і встановлена періодизація розвитку даного соціокультурного феномену у вищезазначених хронологічних межах.