Відбір та структура побудови етапу початкової спортивної підготовки бігунів на короткі дистанції - Тімошенко, Борис; Чередніченко, Тамара (Вісник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини, 2012)
У статті розглядається методика спеціального відбору з виявленням факторів (оптимальний розвиток фізичних якостей, психомоторні здібності, скорочувальні властивості нервово-м’язового апарату), які в подальшому обумовили суттєвий розвиток спортивних результатів бігунів на короткі дистанції.