Стресові стани і психологічні проблеми у людей, які втратили роботу - Степанова, Олена; Дьоміна, Оксана (Вісник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини, 2012)
Негативні наслідки стресу, що супроводжує мешканця сучасного мегаполіса протягом життя, відсутність державної підтримки у разі втрати роботи не можуть не позначитися на якості умов життя, психологічному й фізичному здоров’ї кожної окремої людини та суспільства в цілому.